Peanut butter & chokolade bidder

Nougat & marcipan (sukkerfri)

Jeg har planlagt både at lave julekonfekt og julebage i weekenden. Da jeg idag havde god tid, tænkte jeg at kaste mig ud i at eksperimenterer med både en version af sukkerfri marcipan og nougat, – så ligger de begge klar til at tage fra i køleskabet, til når jeg skal bruge dem på søndag. Hverken marcipan eller nougat var særlig svært at lave selv, og begge resultater blev ud over alt forventning! Marcipanen smager som helt som den plejer og nougaten…ja den er nok endnu bedre end den sukkerfyldte man køber! Så jeg blev altså virkelig godt tilfreds med resultatet. Jeg vil i løbet af weekenden komme med opskrifter/ideer til hvad både den sukkerfri marcipan, og nougat bla. kan bruges til. Men ellers er det jo bare at gå igang med at lave din ynglings julekonfekt, helt som du plejer, nu blot helt uden tilsat sukker!! Det er da fantastisk 😉
Følg derudover med i weekenden, da der også vil komme en opskrift eller to op på andre velkendte julefavoritter, selvfølgelig sukkerfri og lowcarb. Ja meget kan altså lade sig gøre!

Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3

12348773_10153558612916077_494831981_n

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 😉

Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3

Nougat:
300g
20min + køl (1,5time)

Ingredienser:
-200g hasselnødder
-70g sukrin melis
– 2spsk IMO/fibersirup clear eller 1spsk fibersirup gold
* Der kan sagtens bruges andet sødning, fx. flydende – ellers sørg for at male/kværne det fint først, så det i konsistens minder om melis – Siruppen kan også erstattes af mere af den anden sødning. Siruppen kan også erstatte alt sødning. Vær blot opmærkesom på mængderne, og smag til!
-4spsk fløde
– 80g sukkerfri lys chokolade
*Jeg brugte den fra ISIS (forhandles bla. i Rema 1000)
– 60g sukkerfri mørk chokolade
*Jeg brugte den fra cavalier på 85%

Fremgangsmåde:
1. Rist nødderne på en tør pande, ved høj varme i ca. 5min
2. Afskal nødderne, jeg brugte blot et viskestykke
*Det kan tage lidt tid; hvis der er lidt skal tilbage på nogle af nødderne, gør det heller ingenting
3. Blend nødderne så fint som du kan, i en blender eller foodprocessor – rør i det et par gange undervejs
4. Bræk chokoladen i små stykker, og smelt den i micro-ovn: 20 sek rør, 20sek rør, 20rør, 10sek rør
5. Hæld den smeltede chokolade, fløde, fibersirup og sukrin melis (eller andet sødning) ned til nøddemelet
6. Blend til en samlet masse
7. Tag en lille form eller bøtte, og placer en plastikpose/film i bunden – held nougatmassen ned i formen – brug evt. en dejskraber
*Jeg brugte en form på 10x20cm
8. Lad nougaten sætte sig på køl i ca. 1 time – 1,5
– Lav derefter din ynglings konfekt, nu blot med sukkerfri og virkelig lækker hjemmelavet nougat!
12348391_10153558613481077_842125700_n

Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3Christmas_clip_art-3

Marcipan:
350g
20min + køl (1,5time)

Ingredienser:
-300g mandler eller 300g købt mandelmel (normal ikke affedtet)
-1-2 tsk mandelessens
– 2 hvider
– 4 spsk sukrinmelis
-4 spsk fibersirup clear/IMO eller 2spsk fibersirup gold
* Andet sødning kan også bruges, fx. flydende ellers sørg for at male/kværne det fint først, så det i konsistens minder om melis. Sirup kan også erstattes af mere af den anden sødning. Sirup kan ligeledes erstatte alt sødning. Væt blot opmærksom på mændgerne, og smag til!

Fremgangsmåde:
1. Hæld kogende vand over mandlerne, lad dem trække i 2-3min
2. Smut mandlerne, placer de smuttede mandler på en tallerken med køkkenrulle
3. Tør de smuttede mandler, og blend dem så fint som muligt i en blender eller foodprocessor – rør det par gange undervejs
4. I en skål bland mendelmel m. hvider, sukrin melis (eller andet sødning), fibersirup, og mandelessens
5. Ælt til en samlet kugle/masse med hænderne
6. Læg kuglen i en plastisk pose/film, og lad marcipanen sætte sig på køl, i ca. 1 time-1,5
– Lav derefter din ynglings konfekt, nu bare med sukkerfri og hjemmelavet marcipan, namnam!
12348382_10153558613146077_425460818_n

OBS:
Opbevar både marcipan og nougat på køl.
Hvis du ikke allerede gør det, så “like/synes godt om” min facebook-side her – på den måde kan du følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peanut butter & chokolade bidder