Hvid chokolade & kokos trøffler

Sukkerfri: Mars & Snickers barer

Hej allesammen!
Alle elsker vel en god chokoladebar? Jeg gør ihvertfald! Jeg har derfor LÆNGE gået med tanken om at lave hjemmelavet sukkerfri og lowcarb, mars og snickers, og det er endelig lykkedes mig at komme frem til den en god opskrift – de smager bare VIRKELIG godt begge to, jeg vil vove at påstå at de faktisk smager nææsten lige så godt som de orginale 😮
De er derfor er klart en af mine bedre opskrifter til dato, og så er de endda hurtige og lette at lave ift. mange af mine andre opskrifter. Det er derfor slet slet ikke sidste gang jeg laver dem 🙂 – Fordi de to minder så meget om hinanden både i ingredienser, og fremgangs-måde; har jeg valgt at slå de to opskrifter sammen. Du kan sagtens nøjes med at lave den ene – vær dog opmærksom på hvad jeg så har skrevet mht. mængderne og fremgang. Hvis det hele virker lidt uoverskuelig eller rodet; er det altså blot fordi at mængderne i denne opskrift faktisk ikke er det vigtigste, det handler her langt mere om konsistensen – derfor skal du bare både prøve og smage dig frem!

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 🙂

IMG_0296

Tid: 30min + køl (ca.2 timer)
5stk mars & 5stk snickers

Ingredienser – Mars-masse:
– 3o g kakao pulver
-20 g hasselnøddemel (20g hasselnødder – ristet, afskallet og kørt til mel)
*Kan evt erstattes af mandler/mandelmel (både hjemmelavet, købt og affedte)
-2 spsk sukrin melis
*Andet sødning kan også bruges – skal dog helst være helt fint i konsistens – smag dig frem
– 60 g fibersirup clear
– 20 g skummemælkspulver
* Kan købes i de fleste større daglig’vare butikker – fx: føtex eller bilka
– 20 g chokoladesmørepålæg (kan undlades)
*Jeg brugte den fra ISIS som kan købes de fleste steder – 2og hasselnøddesmør ville også kunne bruges (kan købes i helse- ellers tilsæt evt. en smule mere af den valgte nøddemel)

 

IMG_0299

Ingredienser – Snickers-masse:
-30 g peanutmel/peanutpulver*
-20 g peanutbutter
* Jeg brugte peanutmel fra funktionel mad – 50g peanutbutter vil også kunne bruges – jeg vil dog tro at der så skal ændres en lille smule i mængderne – evt mere sukrin melis, og mindre fibersirup clear – prøv dig frem – massen skal bare være til at arbejde med
– 20 g skummemælkspulver
-2 spsk sukrin melis (evt mere)
*Andet sødning kan også bruges – skal dog helst være helt fint i konsistens – smag dig frem
-60 g fibersirup clear (evt. en smule mindre – hvis der kun bruges peanutbutter)

Topping:
-60 g groft hakket saltet peanuts – OBS: kun hvis der laves snickers 
– 100 g sukkerfri chokolade – OBS: 50g hvis der kun laves en af opskrifterne
* Har kan der både bruges sukkerfri mørk og lys chokolade fx. fra ISIS som forhandles næsten alle steder; du vælger selv! Jeg brugte en mørk på 85% fra cavalier

Ingredienser – karamel:
OBS: Denne potion er beregnet til to – så der både er til mars og snickers – hvis du kun laver en af delene, skal mængderne derfor være det halve!

-3dl fløde
-60 g sukringold
-30 g fibersirup gold
– 20 g smør
– Et nip vaniljepulver (kan undlades)

Fremgangsmåde – både for snickers- & mars-masse:
*Hvis der laves mars af hasselnøddemel, rist da kort hasselnødderne på panden, afskal dem i et fugtigt viskestykke, og kør til fint mel i blender/foodprocessor
*Hvis du selv laver mandelmel: Hæld kogende vand over mandlerne, smut dem, og kør dem ligeledes til fint mel
1. Bland mælkepulver, og nøddemel sammen i en skål
2. Opvarm fibersirup clear 1min i micro-ovnen
3. Tilsæt chokoladepålæg eller hasselnøddesmør, hvis der laves mars og peanutbutter hvis der laves snickers
3. Rør sirup, tørre ingredienser og nøddesmør/chokoladesmørepålæg sammen til en samlet massen  – ælt den tilsidst helt sammen med hænderne – massen skal ikke være alt for klistret/våd. Den skal nemlig være til at arbejde med med hænderne, uden den klister for meget fast! Tilsæt derfor mere af de tørre ingredienser hvis den klister meget eller mere fibersirup/nøddesmør hvis den smuldre – ellers prøv lad den afkøle i 5min så kan det også være den klister den mindre
4. Tag en lille box/madkasse og fyld med bagepapir eller plastik – pres massen ud i et jævnt lag her i
5. Sæt på køl imens karamellen laves

Fremgangsmåde – Karamel:
1. Bland alle ingredienserne til karamellen i en skål der tåler høj varme!
2. Sæt den i micro-oven: giv den 5min ved fuld styrke, rør, 5min ved fuld styrke, rør – forsæt sådan til du har en tyk, mørk og mere klistret karamelmasse
OBS: Hvis der kun laves en portion karamel, skal den ikke have mere end 2 omgange altså ca.10min, hvis der laves dobbelt potion skal den ca. have 4 omgange altså ca.2omin i alt
3. Hæld karamellen over snickers- eller mars-massen – fordel i et jævnt lag med dejskraber; bank evt. et par gange i bodret
4. Hvis der laves snickers: Hak da de 30g peanuts groft, og hæld dem over karamellen, pres dem lidt ned med dejskraber
5. Sæt på fyrs til massen og kamellen har sat sig – ca. 1 time

Fremgangsmåde – Samling:
1. Hak chokoladen fint, put i en skål og ind micro-ovnen, giv den først 2min rør, 1min rør, 1min rør – forsæt indtil chokoladen er godt flydende – hvis den ikke er helt flydende nok prøv da at tilsæt 1-2tsk kokosolie. Det er vigtigt at chokoladen er flydende, så det er let at overtrække barene. 
2. Når snickers- eller mars-massen (eller begge) har sat sig, skær da ud i passende stykker jeg fik ca. 5 af hver.
3. Dyb/overtræk hver bar i den smeltede chokolade, og lig på en tallerken med bagepapir eller plastik- når alle er er overtrukket stilles de tilbage på frys indtil chokoladen er størknet; ca. 1 time – Det er lettest at vende dem i chokoladen med en gaffel

Jeg håber virkelig at i vil kaste jer ud i denne opskrift, den er altså helt klart det hele værd! Derudover så husk at følge med, andre projekter jeg går og arbejder på er bla: Hjemmelavet; Kinder Maxi, smil, og daim -NAMNAM
Rigtig god weekend til jer alle <3

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid chokolade & kokos trøffler