Nougat & marcipan (sukkerfri)

Sukkerfri & lowcarb julekonfekt

Glædelig 2.søndag i advent! 

Hvordan bruges søndagene i december, egentlig bedre end at julehygge og julebage, med ens nærmeste? Jeg kan i ihvertfald ikke komme på noget bedre at bruge dem på! Derfor kommer der her 2. søndag i advent , ikke bare 1 opskrift,  men hele 4 – allesammen på forskellige slags hjemmelavet julekonfekt, selvfølgelig både sukkerfri og lowcarb.  Op følgende på min tidligere opslag om; sukkerfri hjemmelavet marcipan og nougat – som du finder du her. Det er netop i en tid som denne, at det kan være virkelig svært, at undgå både sukker- og kulhydrats-fælden. Ligemeget hvor man kigger hen, synes der at være lækkerier og når man først går i gang, kan det desværre være nærmest umuligt at stoppe igen. Det betyder desværre også ofte at det kan ses på vægten, og at de typiske jule kg skal smides i starten af det nye år. Men sådan behøves det altså ikke altid at være. Derfor kommer her mit bud på lækker julekonfekt, som ikke får dit blodsukker helt op og ringe. De kan derfor nydes med et mere stabilt blodsukker, så du stadig kan stoppe mens der er lidt tilbage, og så kan det jo være, du faktisk kan dele dem med dine nærmeste 😉

12358327_10153563760846077_1969928005_n

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 😉

 

Lyse- & mørke is-chokolader m. peanuts:
10 stk hvid, 10 stk mørk
10min + køl (ca. 1-2timer)

Ingredienser:
-50g hvid sukkerfri chokolade
* Jeg brugte torras blanco – købes her
-50g mørk sukkerfri mørk chokolade
*Jeg brugte 85% fra cavalier
-30g kokosolie
*Jeg brugte med smag, da jeg godt kan lide smagen af kokos – den uden kan sagtens bruges også, det er hvad man er til.
-4spsk fløde
-60g saltede peanuts
– 20 konfektforme

Fremgangsmåde:
1. Over vandbad eller i micro-ovn, smelt hver for sig 50g hvid- og 50g mørk chokolade
2. Når chokoladen er tilpas varm, og smeltet – rør da 15g kokosolie i den hvide- og 15g i den mørke chokolade- tilføj dernæst 2spsk fløde i den hvide-, og 2spsk fløde i den mørke chokolade
3. Hak peanuts groft , sigt dem i en si, så “fnulleret” er sigtet fra
4. Tilføj halvdelen af de hakkede peanuts til den hvide- og halvdelen til den mørke-chokolademasse
5. Pisk massen til den er kølet og mere stiv
6. Fyld i konfektforme – enten 1tsk i hver form – eller fyld på sprøjtpose og sprøjt – der skulle gerne være 10stk af hver.
7. Lad dem sætte dig på køl i ca. 1-2  timer men gerne mere – opbevar dem på køl

12335922_10153563760721077_633255052_n



Lakristrøfler m. hvid chokolade:
10stk
15min + køl (1-2timer)

Ingredienser:
-125g sukkerfri marcipan – opskrift her
* Sukkerfri marcipan kan også købes færdiglavet, fra både ISIS eller odense marcipan, forhandles fx. i Føtex, Rema 1000 og Bilka
-40g sukkerfri nougat – opskrift her
-75g sukkerfri hvid chokolade
* Jeg brugte igen denne
-Ca. 2-3tsk rålakridspulver
*Jeg brugte denne – ellers er den fra urtekram at finde i fx. føtex eller bilka

Fremgangsmåde:
1. I en skål; bland marcipan med 1-2tsk lakridspulver – alt efter smag – brug blot hænderne
2. Skær nougat i 10 små tern, og rul til små fine kugler
3. Rul marcipan til en pølse, og del i 10 lige store stykker/skiver
4. Tag 1 skive marcipan, tryk den flad i håndfladen, læg en kugle nougat i midten, luk så marcipan rundt om nougatkuglen, og tril dernæst til en rund kugle
5. Smelt den hvide chokolade i micro-ovn, eller over vandbad – når den er tilpas flydende trilles/vendes kuglerne forsigtigt i chokoladen (dette er lettest med en gaffel)
6. Placer derefter kuglerne på en plade/fad med bagepapir – og drys til sidst med lidt lakridspulver
7. Lad kuglerne størkne/sætte sig på køl i ca. 1-2 timer – opbevar dem på køl

 

12336239_10153563760756077_648593806_n


Nougattern m. peanuts:
12stk
10min + køl (10min) 

Ingredienser:
– 25g sukkerfri hvid chokolade
*Jeg brugte igen denne
-25g sukkerfri mørk chokolade
*Jeg brugte 85% fra cavalier
Obs: 50g af enten den ene eller andet slags chokolade – kan sagtens bruges!
-100g  sukkerfri nougat – opskrift her
-35g saltede peanuts eller andre nødder

Fremgangsmåde:
1. I en skål; bland nougat med peanuts – brug blot hænderne
2. Put i en form/bøtte med husholdningsfilm i bunden – lad den sætte sig lidt på køl
* Jeg brugte en bøtte på 5x10cm
3. Smelt 25g hvid chokolade i micro-ovn eller over vandbad
4. Tag nougatmassen ud af formen – placer på en tallerken med bagepapir – pensel den ene side med den hvide chokolade – sæt derefter tilbage på køl
5. Smelt nu 25g mørk chokolade – når den ene side, med hvid chokolade har sat dig (burde kun tage 5-10min) – vendes den, og derefter pensles den anden side med den mørke chokolade
*Obs: man kan som sagt; sagtens nøjes med at pensle med en slags chokolade!
6. Lad den igen sætte sig på køl – ca. 10min
6. Skær nu i tern – jeg fik 12stk – opbevar dem på køl

 

12355334_10153563760791077_1196676242_n



Trøfler m. karmaliseret pekannødder:
10stk
20min + køl (1-2timer)

Karmaliseret pekannødder:
-60g Pekannødder (andre nødder kan også bruges)
-3spsk sukrin gold (eller andet sødning der tåler opvarming/smeltning)
-2spsk fibersirup gold eller 4spsk fibersirup clear/IMO
– 1 nip salt
– Evt. 1tsk brunkagekrydderi, eller kanel

Fremgangsmåde:
1. På en pande bland sirup og sødning – lad det smelte helt – under omrøring ved høj varme
2. Når massen er smeltet og mørk – put  da pekannødderne ned til karamel massen og tilføj evt. 1tsk krydderi og salt
3. Skru ned på middel varme, og rør indtil karamellen begynder at klistre sig fast til nødderne
4. Hæld de karameliserede nødderne ud på en bageplade med bagepapir, lad dem afkøle i ca. 15-20min
Tip: Der kan sagtens laves en dobbelt potion, nødderne er virkelig lækre ikke kun til konfekt 😉

Marcipanmassen:
– 60g karmaliserede pekannødder
-125g sukkerfri marcipan – opskrift her
* Sukkerfri marcipan kan også købes færdiglavet, fra både ISIS eller odense marcipan, forhandles fx. i Føtex, Rema 1000 og Bilka
– Evt. 40g sukkerfri nougat – opskrift her

Topping:
– 75g sukkerfri mørk chokolade
* Jeg brugte 85% fra cavalier
– “Fnulleret” fra de hakkede pekannødder

Fremgangsmåde:
1. Når de karmaliserede nødder er afkølet – hak dem groft – sigt “fnulleret” fra, så der kun er de grove stykker tilbage – gem dog “fnulleret” i en anden skål til drys
2. I en skål; bland marcipan med de karmaliseret hakkede pekannødder – brug blot hænderne
3. Rul marcipanmassen til en lang pølse, og del i 10 lige store stykker/skriver
4. Tril derefter til ca. 10 små runde kugler
*Tip: Hvis du har mere nougat, føl da fremgangsmåden som hos “lakridstøflerne” og placer en nougatkugle i midten.
5. Smelt chokoladen over vandbad eller i micro-ovn
6. Vend kuglerne forsigtigt i chokoladen (dette er lettest med en gaffel)- placer derefter kuglerne på et fad/en plade med bagepapir
7. Drys med det “fnuller” der blev sigtet fra de hakkede pekannødder
8. Lad dem størkne/sætte sig på køl i ca. 1-2timer – opbevar på køl

12351167_10153563760676077_1261931761_n

Jeg håber at du her fik noget inspiration, til hvad dit sukkerfri marcipan og nougat kan bruges til, og så håber jeg at du vil prøve en eller flere af opskrifternes – meld endelig tilbage hvad du synes, eller hvis du har spørgsmål – og ellers forsat god søndag 🙂

OBS: Hvis du ikke allerede gør det, så “like” meget gerne min facebook-side her – på den måde kan du følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende :-)

 

2

  • Eva Staby

    Sikke nogle fantastisk skønne og lækre opskrifter, de må prøves inden for den nærmeste tid

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie Skyum-Jensen

      Hej Eva! Mange tak, det er jeg glad for at du synes.
      Og gør endelig det

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nougat & marcipan (sukkerfri)