Mini cheesecakes

Sukkerfri “daim” wannabe

Hej allesammen! Nu er det ved at være lidt tid siden sidst.. jeg vil så gerne komme med flere end 1 opskrift om ugen, men lige fortiden synes jeg godt nok tiden er presset desværre. Jeg vil dog takke for den meget fine deltagelse, og store interesse i min give-away, det er bestemt ikke sidste gang jeg vil afholde en sådan konkurrence. Nåårh men til opskriften: Jeg har LÆNGE gået med tanken om at udvikle noget der bare minder en lille smule om en af mine all time favorites nemlig …..daim!!!! Efter mange forsøg der ikke er lykkedes kom jeg dog endelig frem til noget der minder ret meget om, nam. INTET kan slå daim forstå mig ret, men denne sukkerfri, og lowcarb version er nu heller ikke helt ringe, så giv den endelig et skud 😉 <3

12935273_10153827123671077_501639070_n
12 stk
20min + køl (5 timer) 

Ingredienser:
– 100g unsaltet smør
– 250g sukrin gold
-50g fibersirup gold
-75g  FINT mandelmel
– 200g sukkerfri mælke chokolade  (evt. 1tsk kokosolie)

Fremgangsmåde:
1. I en gryde bland: smør, sukrin gold, fibersirup
2. Lad det smelte ved høj varme, skru derefter ned på middelvarme og lad det stå og simre i ca. 10 min
3. Tag en form – jeg brugte en stor madkasse – fyld med sølvpapir
4. Tag den varme karamel af varmen, pisk/rør mandelmel i – rør til massen er, en smule afkølet
5. Fyld det hele ned i formen, og sæt på frys i ca.2 timer
6. Smelt chokoladen over vandbad – tilføj evt. 1-2 tsk kokosolie til chokoladen, så den bliver mere flydende og letter at overtrække med
7. Fjern sølvpapiret forsigtigt fra karamellen, skrab evt. det sidste af med en kniv
8. Skær ud i ca. 12 lige store stykker, og overtræk/vend hvert stykke godt rundt i skålen med chokolade – sæt derefter hvert stykke på en tallerken, gerne oven på en plastikpose eller noget film – lad daim barene sætte sig til chokoladen er stivnet ca. 1 time på frys, 2 timer på køl
9. Hvis barene har stået på frys, lad dem da lige stå ude på køkkentbodret 30-60min før de nydes, du skulle nødig ødelægge dine tænder 😉

Rigtig god søndag, og god bagelyst til jer alle <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini cheesecakes