Sukkerfri "daim" wannabe

Snickers-kage

Hej allesammen! Nu har det jo været noget tid siden jeg sidst har lagt en opskrift op. Jeg har faktisk haft denne opskrift liggende siden sidste weekend, hvor jeg bagte den til mine søde veninder, (hvor den faldt i rigtig god jord ;-)). Jeg har dog lagt syg det meste af ugen, og har slet ikke haft overskuddet til at få opskriften skrevet ind, eller noget andet for den sags skyld. Opskriften minder om en af mine tidligere opskrifter, nemlig mine “millionaries shortbread med peanuts” som findes her … de er dog alligevel ret forskellige, da det faktisk gør en stor forskel om bunden er af kiks eller af kage. Jeg håber i vil give den er skud, den er nemlig super lækker og helt klart det hele værd <3

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 😉

snickers
1 springform – 10-12 stk
Tid: 45min + køl

Ingredienser – kage bund:
– 1dl mandelmel (affedtet)
– 1/2dl kokosmel (affedtet)
– 1dl sukrin gold eller 1dl perfect fit
^ Kan også erstattes af andet sødning – vær dog opmærksom på mængderne, og smag til!
– 2spsk fiberhusk (gul)
-2tsk bagepulver
-1tsk vaniljepulver
– Et nip salt
– 1/2 dl valleproteinpulver (uden smag) eller skummemælkepulver
^OBS: Hvis der ønskes en mere striks LCHF version kan dette erstattes af  1/2 profiber eller blot 1/2dl mandelmel mere – dette vil dog ikke give helt samme gode og luftige resultat
– 70 g meget blødt smør eller smeltet
– 4 æg
– 1dl fløde

Ingredienser – karamel:
-2dl fløde
-60 g sukringold
-30 g fibersirup gold
– 50 g smør
– 1spsk peanutmel/peanutbutter
– 1tsk xthan gum eller 2tsk fiberhusk
– Et nip salt
– Et nip vaniljepulver

Ingredienser – topping:
– 100g sukkerfri mælkechokolade
– 2tsk kokosolie 

Fremgangsmåde – kage bund:
* Tænd oven på 170 grader varmluft
1. Pisk æg og sukrin gold/perfect fit helt stift (eller bare så stift/luftigt som muligt)
*Min erfaring er at det hurtigt bliver meget stift med perfect fit, med sukrin gold går det langsommere og har svært ved at blive helt stift – prøv dig frem, det gør ikke den store forskel, kagen riskikerer dog at blive mere kompakt.
2.  Bland resten af de tørre ingredienser i en skål
3. Tilsæt fløde og smør skåret i små tern eller smeltet; til skålen med de tørre ingredienser
4.  Brug el-piskeris eller røremaskine – tilsæt æggemassen lidt af gangen, mens der piskes, forsæt til en samlet kagedej – lad dejen stå og hvile i 10min
5. Tag en springform og put bagepapir i – hæld dejen ned i springformen, fordel med en dejskraber eller fugt dine hænder med vand/olie og fordel dejen jævnt (dette finder jeg klart lettest)
6. Bag i 15-20min til gylden – begynd imens på din karamel

Fremgangsmåde – karamel:
1. Sukrin gold og fibersirup smeltes kort ved høj varme (pas på det ikke brænder på)
2. Tag af varmen, og pisk/bland med fløde
3. Sæt tilbage på lav varme, og tilføj smør – pisk/bland til en ensartet masse
4.Lad det stå og simre ved lav varme i ca.30min
*Tag kagen ud når den er godt gylden , og lad den køle til karamellen er færdig
6. Når karamellen er blevet mere tyk ;piskes den sammen med: salt, vaniljepulver, peanutmel/peanutbutter, fiberhusk/xthana gum – pisk til samlet/tyk/ensartet masse
7. Prik en masse huller i kagen med en gaffel, top med de saltede peanuts, og tilsidst karamel – fordel i et jævnt lag med en dejskraber eller gaffel
8. Sæt kagen på køl i 1 time eller på frys i 30min

Til sidst:
1. Når karamellen har sat sig; hakkes og smeltes chokoladen over vandbad
2. Tilsæt 2tsk kokosolie til chokoladen – fordel i et jævnt lag over karamellen
3. Lad chokoladen stivne – ca.60min på køl eller 30min på frys

Jeg håber i kan lide opskriften, rigtig god weekend <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri "daim" wannabe