Kiksekage med karamel

Snaskede chokolade & karamel brownies

Denne brownie er ekstremt let at lave og så kræver den kun nogle få ingredienser, derudover smager den bare virkelig godt! Den kan bådes laves med og uden karamel – den smager godt ligemeget hvad. Jeg har valgt at opskriften jeg deler med jer, er dobbelt af den jeg selv bagte. Dette skyldes at når kagen kommer ud af ovnen; er flot og hævet,  men jeg har erfaret at den falder meget sammen på køl. Derfor vil din kage forhåbentlig blive en del tykkere end min gjorde (se billede)

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her

IMG_0207
Ca.10stk – En lille bradepande (27x23cm) 
Tid: 45min + køl (ca.3-4 timer) 

Ingredienser – brownie:
– 200g sukkefri mørk chokolade
*Jeg brugte cavalier 85%
– 100g smør
– 100g kokosolie (gerne med smag)
*Jeg elsker kokos og brugte derfor med smag. Du kan sagtens bruge den uden smag eller blot bruge 200g smør istedet
– 2dl Fibersirup gold
* Kan erstattes af andet sødning fx. sukrin gold  eller hvad du foretrækker – smag dig selv frem til den rette mængde 🙂
– 4 æg

Hvis du gerne vil toppe den med karamel;
Ingredienser – chokoladekaramel:

-50g smør
-3-4 spsk. sukrin gold
* Kan erstattes af andet sødning, der kan tåle at blive smeltet (vær igen opmærksom på mængderne)
-2 -3spsk. fibersirup gold
*Kan erstattes af alle slags sirup, så vil kagen dog ikke være 100% sukkerfri
-1 dl fløde
– 25g mørk sukkerfri chokolade
*Jeg brugte cavalier 85%
-1 tsk vaniljepulver
-Et nip salt

Fremgangsmåde – brownie:
* Tænd ovnen på 170 grader varmluft
1. Over vandbad smelt hakket chokolade, kokosolie og smør; til helt smeltet
2. Hæld chokolade massen over i en skål – tilsæt nu æg, og pisk til en samlet og cremet/tyk masse – tilsæt valgte sødning og smag til løbende
4. Put i en form med bagepapir og bag i ca.30min

Fremgangsmåde – chokoladekaramel & samling:
1. Ved høj varme smelt kort fibersirup gold og sukrin gold sammen
2. Tag af varmen og tilsæt smør + fløde – sæt tilbage på varmen ved lav blus og pisk til en ensartet masse
3. Lad den stå og simre ved laveste blus i ca.40min
5. Tag af varmen, og tilsæt hakket chokolade – pisk til smeltet og ensartet
6. Top kagen med karamellen og evt. lidt flagesalt – fordel med en dejskraber
7. Lad kagen og evt, karamellen sætte sig på køl i mindst 3-4 timer – hav tålmodighed. kagen smager altså virkelig meget bedre når den har fået lov at sætte sig!

Ellers vil jeg bare ønske jer alle en rigtig dejlig søndag, og tak fordi i gider følger med 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kiksekage med karamel