Bountykage

SALTET KARAMEL COOKIES

Hej allesammen! Så er jeg tilbage fra min rejse til Japan. Det var den fedeste tur, og jeg er kommet hjem med en masse inspiration til nye opskrifter i bagagen. Jeg er dog stadig ret jetlaged, og en smule rundt på gulvet. Jeg havde derfor ikke det største overskud til eksperimentere en masse lige nu, men jeg vil samtidig heller ikke snyde jer for en opskrift, nu hvor det er så længe siden i har hørt fra mig. Jeg valgte derfor at kombinerer to ting jeg har lavet ofte, og er ret sikker i; nemlig min cookies/kikse-opskrift og min karamel-opskrift. Det kom der så disse sygt lækre saltkaramel cookies ud af – jeg håber i vil give dem et forsøg 😉

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 😉

IMG_0334
12stk
Tid: Ca.40min

Ingredienser – Cookies:
– 1dl mandelmdel (affedet)
– 0,5dl kokosmel
– 0,5tsk xanthan gum eller 3-4tsk fiberhusk (gul)
*Jeg vil tro at dette kan undlades, evt erstattes af 1 æggehvide
– 1tsk vaniljepulver
– Et nip salt
– 0,5tsk bagepulver + 0,5tsk natron
*Kan evt. erstattes af 1tsk bagepulver eller 1tsk natron, min erfaring er dog at netop denne kombination, giver det bedste resultat
– 50g blødt smør
– 4spsk fibersirup clear eller 2spsk fibersirup gold
– 1dl ISIS perfect fit
– 0,5dl sukrin gold
* 1,5dl af enten den ene eller anden går også an – min erfaring er dog at perfect fit er virkelig god til småkager/kiks, den giver en perfekt sprød/sej overflade!

Ingredienser – karamel:
-1,5dl fløde
-30g sukringold
-15 fibersirup gold
– 10g smør
– Et nip groft-/flagesalt
– Et nip vaniljepulver (kan undlades)

Fremgangsmåde – cookies:
*Tænd ovnen på 150grader varmluft
1. I en skål eller foodprocessor – bland ; Mel, sødning, salt, vaniljepulver, xanthan gum eller fiberhusk + bagepulver og natron
2. Hvis der bruges fibersirup clear – opvarm da kort i en skål i micro ovnen ca. 1-2min, tilføj dernæst til resten – hvis der bruges gold er opvarmning ikke nødvendig
3. Skær smør i små tern og tilføj til resten
4. Bland/ælt til en nogenlunde samlet masse – hvis den smuldre kan den også sagtens samles med hænderne
5. Form 12 mellem store kugler – pres dem en fordybning i dem med en ske eller din finger – de vil fylde ud og blive store når de bager! Stil til side på en bageplade med bagepapir

Fremgangsmåde – Karamel/samling:
1. Bland alle ingredienserne til karamellen i en skål der tåler høj varme!
2. Sæt den i micro-oven: giv den 5min ved fuld styrke, rør, 5min ved fuld styrke, rør – forsæt sådan til du har en tyk, mørk og mere klistret karamelmasse
OBS: Den skal ofte ikke have mere end 2 omgange altså ca.10min – micro oven varmer forskelligt, hold derfor hele tiden øje med den.
3. Tag 1-2tsk af den varme karamel, og fyld i fordybningerne i kagerne
4.  Bag midt i ovnen i ca.15min til de er flotte gyldne

OBS: Lad dem afkøle helt på bagepladen før der flyttes på dem – de samler sig og bliver sprøde når de er afkølet. Nyd dem helst helt nybagte, det er her de har den bedste konsistens! Opbevar dem efterfølgende i en lufttæt kagedåse eller beholder.

God mandag og god bagelyst fra mig<3

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bountykage