Chokoladesnitter m. mokkacreme

Pecan & marcipan kringle

Noget af det jeg savner allermest ved at spise sukkerfrit og lowcarb, er klart en sprød weinerbrødsdej. Derfor prøvede jeg i her weekenden at eksperimenterer en smule, og jeg synes faktisk at det blev et ganske ubemærket resultat. Jeg vil dog stadig eksperimenterer videre, på jagten efter den perfekte weinerbrødsdej – men i mellemtiden fejler denne dog ingenting. Du gætter aldrig hvad dejen primært er lavet af! OST? Ja, det lyder sjovt med ost i sødt bagværk, men osten er med til at give en god sprød skorpe, og jeg lover dig at den SLET IKKE kan smages! Den er godkendt af både mor, far, kæreste og svigerforældre – den ene endda en ikke ostespiser. Så prøv endelig denne dejlige kringle 🙂

*Hvis du er ny i dette og ikke helt kan overskue min ingrediensliste, så læs min guide her – god fornøjelse! 🙂

12277310_988716667889970_167312877_n1 lille kringle – ca. 8 stk
Tid: ca. 40min

Pecan & marcipan kringle:

Dej:
-100g  mandler – blendet til hjemmelavet mandelmel
* Mandler overhældes kort med kogende vand, smuttets, tørres og blendes til helt fint mel
– 1/2 dl profiber
-150g revet smagsneutral ost – fx. mozarella
– 1 lille klat smør
– 1tsk vaniljepulver
-2spsk sukrin gold
– 1 æg

Fremgangsmåde – dej:
1. Smelt ost, sukrin gold, vaniljepulver, og smør til en samlet masse – i en lille gryde på mellem varme
2. Bland profiber og mandelmel
3. Hæld osteblandingen og ægget over til de tørre ingredienser – ælt med hænderne til en samlet kugle
4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir – den skal rulles nok ud, til at den er omkring 2cm tyk
3. Skær riller ind mod midten, i de to “lange” sider af dejen, som skal være formet som en rektanglen. Stop lidt før midten i begge sider – så der på midten er ca 3-4.cm uden riller, hvor fyldet kan placeres.

Remonce/fyld:
-50g blødt smør
-100g sukkerfri marcipan (skåret i små tern)
* Jeg brugte den fra ISIS – forhandles fx i, Rema 1000 og føtex
– 1spsk sukrin gold

Fremgangsmåde – fyld:
1. Skær marcipan i tern, og bland det hele til en samlet masse – jeg brugte blot hænderne
2. Placer fyldet på midten af kringlen
3. Fold/flet siderne ind over fyldet/midten – hver opmærksom på at den er lukket godt til over alt, så fyldet ikke flyder for meget ud af kagen når den bages. Start med siderne, og luk til sidst enderne.

Pynt:
-1 æg
-2tsk sukrin gold
-30g pecan nødder

Fremgangsmåde – pynt:
1. Pisk æg sammen, og bland med sukrin gold
2. Hak pecan nødder i grove stykker
3. Pensel kringlen med ægge/sukrin blandingen
4. Drys med hakket pecan nødder
5. Bag i ovnen ved 160 grader i 25-30min

12286136_988716634556640_714913785_n

Jeg håber i vil nyden denne lækre kringle, ligeså meget som jeg gjorde!
Lukningen/fletningen af kringlen, var lidt “kringlet” at forklare. Hvis du ikke helt forstod hvordan – så spørg endelig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladesnitter m. mokkacreme