Sukkerfri & lowcarb julekonfekt

Peberkagehus

Jeg gav mig selv lidt af en udfordring igår…men det lykkedes og jeg er tilfreds! Jeg kom forbi søstrene grene, og faldt tilfældigvis over et sæt med stik-ud bageforme til et peberkagehus. Eftersom jeg fornylig har udviklet en (synes jeg selv), virkelig god opskrift på SPRØDE peberkager, tænkte jeg hvorfor ikke give det et forsøg? Det krævede en del tålmodighed, men det står og det har det gjort side igår – YAY! Smukt blev det ikke ligefrem. Jeg havde ikke lige fanget at man skal dekorerer huset FØR det samles, ellers er det nærmest umuligt at dekorerer pænt, det ved jeg så til næste jul, for jeg begiver mig ikke ud i det igen inden for den nærmeste fremtid ;-). Jeg tog som sagt udgangsunkt i min opskrift på peberkager som findes her – Jeg havde dog ikke nok mandelmel, og måtte derfor komme på et alternativ. Dejen fungerede mindst ligeså godt som peberkage dejen, faktisk tror jeg endda den blev lidt bedre. Den var lidt mindre klistret at arbejde med, og de blev helt ekstremt sprøde – så denne dej vil sagtens kunne bruges til små peberkager, hvis man ikke lige kan overskue projektet at lave et helt hus!

OBS: Det vil det virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her: Sukkerfri lækkeri.

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 🙂

12346627_10153568687546077_2056561461_n

Et peberkage hus – eller 60stk peberkager 

Peberkagehus dej:
– 2dl manddelmel (affedtet)
– 1 dl kokosmel (affedtet)
– 2dl sesammel (affedtet)
– 1dl pofiber
*Jeg har erfaret, at det er lidt ligegyldig for denne dej, hvilken meltype der bruges. Bare dejen ikke laves af udelukkende kokosmel eller pofiber, enten mandelmel eller sesammel skal indgå som den meltype der er “mest af”.
– 3spsk fibersirup gold eller 6spsk fibersirup clear/IMO
– 300g smør
– 4dl perfect fit
– 1 dl sukrin gold
*5dl af enten de ene eller anden ville også fungerer!
– 2 æg
– 2tsk potaske eller 3tsk bagepulver  (+ 4tsk vand + 2tsk eddike)
-1,5tsk vaniljepulver
– 2tsk xanthan gum eller 1 stor spsk fiberhusk (gul)
– 1 pose brunkage krydderi – uden sukker – eller bland selv)
– Evt. et par dråber kulør – hvis du kan lide kagen lidt mørk
Tip: Tilføj gerne frisk revet ingefær og/eller appelsinskal til dejen, det giver smagen lidt mere kant 😉

– Enten peberkagehus stik-ud forme
eller print selv skarbelon fra nettet -findes her

Fremgangsmåde – dej:
1. I en lille gryde blandes :
Sukrin gold/ perfect fit, fibersirup/IMO, og 150g smør – koges blot kort op!
2. Bland bagepulver eller potaske m. 4tsk vand og 2tsk eddike og bland dette med sukkermassen – sluk for varmen, men lad stå på det varme blus, og simre
* Tilføj evt, et par dråber kulør til sukkermassen – det vil give en mere mørk kage
4. I en skål blandes: De 6dl mel, brunkage krydderi, salt, vaniljepulver, xanthan gum eller fiberhusk
5. Skær de sidste 150g smør i små firkanter
6. Hæld sukkermassen, æg, og smør ned til de tørre ingredienser
7. Det fungerer bedst at blande dejen i en foodprocessor, – blend til en samlet masse/kugle – hvis den ikke vil samles helt, så ælt den til sidst helt sammen, på et bord med hænderne
*Hvis du ikke har en foodprocessor – brug da en dejskraber – sørg for at sukkermassen/æggemassen er nogenlunde fordelt før du begynder at ælte/samle dejen med hænderne – sukkermassen kan nemlig være meget varm – det ved jeg, avav!
8. Når dejen er æltet sammen til en kugle, rulles den ud mellem 2stk bagepapir, eller på et stk bagepapir nederest og 1 plastikpose øverst – ca, 2cm tyk eller så tyndt du nu kan
*Hvis dejen er lidt for klistret, lad den da køle i 15-30min
TIP: Da der skal bruges to af hver “form”, fandt jeg det lettest at dele dejen i to
Jeg sørgende hele tiden for at tjekke undervejs om formene / skabelonerne kunne være der – så snart alle kunne stoppede jeg med at rulle – og stak/skar kagerne ud.
Dette gjorde jeg to gange – så jeg havde 2 af hver form.
Hvis kagerne klister til køkkenbodret – løft da forsigtigt med en paletkniv
Inden du putter dem i ovnen – tjek lige igen om formen / skabelonen passer inden bagning
* Du kan selvfølgelig også bruge dine ynglings småkageforme
9. Put kagerne på en bageplade m. bagepapir og bag ved 150 grader, i ca. 20min eller til de er gyldne
*Hvis der bages et peberkagehus: 
Tag da kagerne ud halvvejs, lad dem køle nok til at de kan vendes ca.10min – bag derefter færdig. Vær opmærksom på at små dele som skårsten skal have mindre tid – tag ud når de er gyldne- Småkagerne vil først samles helt, og være helt sprøde når de er helt afkølet! Imens de køler kan du smelte chokolade og lave glasur.

Til lim og dekoration:
– 150g sukkerfri chokolade (hvid eller mørk bestem selv)
– Sukkerfri chokolade knapper eller andet sukkerfri slik

Til pynt / sne:
3-4dl sukrin melis
1 æggehvide
1tsk eddike
*Evt lidt kokosmel eller revetkokos som sne

Fremgangsmåde – pynt:
Når kagerne er kølet:
1.Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad eller i micro-ovn
* Chokoladen skal kun lige smeltes – den må ikke være for flydende/varm så er den svær at arbejde med
2. Put i en sprøjtepose, med mindste tut og dekorer huset med døre, vinduer, tagsten, og hvad du ellers synes – Lad det størkne
– Pisk sukrin melis, æggehvide og eddike sammen til en stiv/ fast masse med elpisker – sæt på køl

Fremgangsmåde – samling:
Når dekorationen er størknet – skal du til samlingen! Dette er den svære del, der kræver tålmodighed:
1. Smelt det sidste af chokoladen (på samme måde som før) – Put chokoladen i en sprøjtepose med en mellem tut
2. Tag en lille skål, den skal ikke være bredere end “husgavlen” – denne kan støtte siderne
3. Sprøjt et godt/tykt lag chokolade bagpå hver side af gavlen, sæt først den ene side på, hold i 20sek, gentag med den anden side – brug skålen som støtte
4. Tag den anden gavl, sprøjt ligeledes et god tykt lag bagpå hver side – sæt den FORSIGTIGT fast – hold for enden af hver gavl, og pres huset sammen i 20-40sek
5. Fjern evt. overskydende chokolade forsigtigt med en tandstik
6. Lad huset stå og størkne gerne i 2-3 timer
7. Når chokoladen er fast, og huset virker robust, er du klar til at monterer taget:
8. Sprøjt på de skrå kanter af gavlen, og den lange kant af siden , spar ikke på chokoladen – Sæt så den ene tagpladefast – hold i 20sek – lad den tørre i 10-20min – gentag med nr.2 tagplade – fjern igen overskydende chokolade med tandstik
* Hvis tagpladerne ikke helt passer sammen går det nok, bare de kan sidde fast, hvis der kommer en lille sprække i taget, kan det gemmes med pynt!
10. Glasuren tages ud fra køleskabet, og puttes i en sprøjtepose med mellem tut – pynt rund i kanterne af huset / på taget så det ligner sne – brug evt. til at dække chokoladen eller hvis der er revner.
12. Til sidst monteres skårstenen
Tip: du  kan også sætte sukkerfri slik eller chokolade knapper fast til huset, brug igen smeltet chokolade som “lim” – flyt huset forsigtigt ! Drys med lidt kokos eller mandelmel så det ligner sne.

12348718_10153568687596077_546866880_n

VOILA: et stk lowcarb, gultenfri og sukkerfri peberkagehus 😉
OBS: Huset skal ikke stå mere end en uge hvis det skal spises, hvis det bare skal bruges som pynt kan det stå meget længere – jeg vil dog anbefale dig at spise det – det smager nemlig skønt 😉

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri & lowcarb julekonfekt