Peberkager - perfekte julesmåkager

Peanut butter & chokolade bidder

ØV! Er weekenden virkelig allerede slut? Det betyder dog ikke at du ikke kan hygge med lidt lækkert i aften alligevel, især når det endda er lowcarb, sukkerfri. let at lave og det stormer udenfor 😉
– Jeg elsker altså bare peanut butter, og chokolade! og da jeg igår aftes havde lyst til et eller andet sødt (som altid 😉 ) – måtte jeg jo gå i skabene, og se hvad jeg kunne kreerer, ud fra hvad jeg havde liggende. Det kom der disse lækre peanut butter og chokolade bidder ud af. Jeg må sige at de faktisk blev mega lækre, WIN! De minder nok mest af alt om en slags peanutbutter fudge. De er ihvertfald virkelig gode, og rigtig lette at lave. Perfekt hvis man skal have stillet sin søde tand, men ikke orker at stå mega længe i køkkenet, og hvem gør lige det en mandag? De kræver dog lidt tålmodighed, da de skal stå lidt tid på frys.

P101586010stk lækre bidder
15min + frys (ca. 1,5 time)

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 🙂

Peanutbuter & chokolade bidder:
– 3 store spsk peanutbutter
*En god sukkerfri – jeg brugte “crunchy” fra Urtekram
– 2 store spsk sukrin melis
* Kan erstattes af andet sødning – vær da opmærksom på mængderne
– 3 spsk fløde
– 1/2 tsk vaniljepulver
– 1 lille spsk mandelmel (affedet)
– 1spsk IMO/fibersirup clear
* Kan evt. erstattes af Fibersirup gold
– 1 tsk kokosolie m. smag

Fremgangsmåde:
1. I en lille gryde ved høj varme: smelt peanut butter, kokosolie, fløde og vaniljepulver til en flydende masse – det skal ikke op og koge, men bare lige smeltes og røres sammen
2. Opvarm IMO/fibersirup clear kort i micro-ovnen, ca. 20sek
2. Tag peanutmassen af varmen, og rør sammen med sukrin melis, mandelmel og den varme IMO/fiber sirup, – rør/bland godt.
*Hvis der bruges anden sødning der ikke er så “fint” som sukrin melis, smelt da sødningen i en gryde alene først, og forsæt derefter fra step 1.
3. Find en lille form/bøtte frem
* Jeg brugte en plastik bøtte på 16x10cm – put en plastikpose i bunden af bøtten
4. Fyld peanutmassen i formen – fordel i et jævnt lag evt. med en dejskraber
5. Sæt nu massen på frys i ca.15min

Chokoladelag:
– 40g sukkerfri mørk chokolade
*Jeg brugte 85% fra cavalier
– 3spsk fløde

Fremgangsmåde:
*Når peanutmassen har sat sig en smule – ca. 15min på frys – begynder du på chokoladelaget
1.Hak chokoladen i små stykker og bland m. fløde i en lille skål
2. Smelt i micro-ovnen – 20sek rør, 10sek, rør
3.  Når chokolademassen er rørt glat – hældes den over peanutmassen,- fordeles i et jævnt lag evt. med en dejskraber. Bank i bodret for at undgå eventuelle luftbobler
4. Sæt tilbage på frys – den skal have lov at sætte sig, så er den altså bedst – gerne 1,5time
Når den har sat sig, skæres den ud til passende stykker, jeg fik 10!

Jeg synes klart denne opskrift er et forsøg værd, den er altså bare virkelig lækker og let 😉
– Opbevar dem på køl.

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe på bloggen og ligende! Helt uden at skulle ind og tjekke selv.
Den findes via linket her: Sukkerfri lækkeri.
Rigtig god mandag og god bagelyst <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peberkager - perfekte julesmåkager