Sukkerfri: Mars & Snickers barer

P-snitter

Jeg har længe haft en pose med sukkerfri skumfiduser liggende i skabet. Jeg er ikke vild med at spise skumfiduser rent og har derfor ikke fået dem spist, men så kom jeg i tanke om hvor lækre p-tærter er, og derfor en perfekt mulighed for at få brugt skum-fiduserne. Det kom der så disse mega lækre p-snitter ud af! De smagte virkelig godt, meget bedre end jeg lige forstillede mig da jeg stod og biksede dem sammen – så hvis du tager i helsekost så skal du klart købe sukkerfri skumfiduser, disse snitter er det værd! (de kan købes i næsten alle helsekost butikker og er ret billige) – De kan også købes online her

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 🙂

IMG_0293
12stk – en lille bradepande 24x20cm
Tid: 15-20min + køl

Ingredienser – skumfidus- og chokoladelag:
– 75-80g sukkerfri skumfiduser (en pose)
– 1spsk kokosolie
– 3spsk fibersirup clear
– 60g saltede peanuts
– 100g ISIS chokoladesmørepålæg- kan købes i de fleste daglig’vare butikker – Eller:
70g peanutbutter, hasselnøddesmør eller andet nøddesmør; blandet med 30-40g mørk sukkerfri chokolade, og en smule valgfri sødning

Ingredienser – kiksebund:
– 1dl mandelmdel (affedet)
– 0,5dl kokosmel
– 0,5tsk xanthan gum eller 3-4tsk fiberhusk (gul)
*Jeg vil tro at dette kan undlades, evt erstattes af 1 æggehvide
– 1tsk vaniljepulver
– Et nip salt
– 0,5tsk bagepulver + 0,5tsk natron
*Kan evt. erstattes af 1tsk bagepulver eller 1tsk natron, min erfaring er dog at netop denne kombination, giver det bedste resultat
– 50g blødt smør
– 4spsk fibersirup clear eller 2spsk fibersirup gold
– 1dl ISIS perfect fit
– 0,5dl sukrin gold
* 1,5dl af enten den ene eller anden går også an – min erfaring er dog at perfect fit er virkelig god til småkager/kiks, den giver en perfekt sprød/sej overflade!

Fremgangsmåde – kiksebund:
*Tænd ovnen på 170grader varmluft
1. I en skål eller foodprocessor – bland ; Mel, sødning, salt, vaniljepulver, xanthan gum eller fiberhusk, natron og bagepulver
2. Hvis der bruges fibersirup clear – opvarm da kort i en skål i micro ovnen ca. 1min, tilføj dernæst til resten – OBS: hvis der bruges fibersirup gold er opvarmning ikke nødvendig
3. Skær det bløde smør i tern og tilføj til resten
4. Bland/ælt til en nogenlunde samlet masse – hvis den smuldre, kan den sagtens samles/presses sammen med hænderne
5. Tag en lille form eller bradepande frem og læg bagepapir i – pres dejen ud i et jævnt/fladt lag med hænderne
6. Bag midt i ovnen – ca.10min – til gylden
Begynd på toppen/fyldet

Fremgangsmåde – skumfidus- og chokoladelag:
1. I en tykbundet gryde – Varm sirup og kokosolie op ved høj varme – tilsæt skumfiduser og skru ned på laveste blus – rør i det regelmæssigt;  til det er en flydende og ensartet masse
2. Når massen er helt flydende, røres/vendes peanuts i
2. Hvis der ikke bruges ISIS chokoladesmørepålæg:
Smelt chokoladen i en skål i micro ovnen: 1min rør, 1min rør, 1min rør – rør derefter chokoladen sammen med den valgte nøddesmør og smag til med en valgfri sødning
3. Tag kiksebunden ud efter ca.10 min – læg chokoladesmørret over den varme bund – lad det ligge i ca.3-5 min til det er mere flydende – fordel derefter i et jævnt lag med en dejskraber
4. Hæld peanut- / skumfidus-massen over – bland/ fordel med en ske eller dejskaber, ud over hele bunden, også så det blandes med chokoladesmørret, og danner et jævnt lag
5. Skær snitterne ud i passende stykker/bidder, jeg fik 12! (dette gøres mens kagen stadig er varm da den er svær at dele når den er kold)
6. Sæt på frys i ca.30min eller på køl i en times tid – til den har sat sig helt

Jeg håber i kunne lide opskriften, og vil give den er forsøg – god bagelyst 🙂 <3


2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri: Mars & Snickers barer