P-snitter

Chokolade med nougat og kiks (ala rittersport)

Igår aftes havde jeg bare virkelig lyst til noget sødt og lækkert! Og min kærestes rittersport lå bare der og kiggede på mig… I ved den gode med kiks 😳😳  så jeg tænkte at jeg da måtte kunne lave noget hurtigt der minder lidt om..
Denne rittersport variant er jo egentlig “bare” noget nougat-/kakaoecreme med kiks, overtrukket med mælkechokolade .. Og det kom der så denne lækre opskrift  ud af – namnam min trang til rittersport blev ihvertfald tiltfredstillet – så hvis du som jeg, elsker denne variant så kan jeg klart anbefale denne opskrift!

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 🙂

IMG_0306
En plade på ca.200g
Tid: 20min + køl 

Ingredienser – nougatmasse:
-100g god sukkerfri mørk chokolade
*jeg brugte 85% fra cavalier
-2spsk hasselnøddesmør
*kan erstatte af andet nøddesmør – dette vil dog ikke give samme gode smag af nougat
-2tsk kokosolie
* jeg brugte med smag da jeg ELSKER smagen af kokos – uden kan sagtens bruges!
– Evt; 1/2spsk sukrinmelis
* kan sagtens undlades eller erstattes af andet sødning -kiksen er meget sød i sig selv (smag dig frem)

Ingredienser – kiks:
-30g smør
-1/5 dl Perfect fit
-1/2dl mandelmel
-1spsk kokosmel
-1/2tsk xthana gum eller 1,5 tsk fiberhusk
-1/2 tsk vaniljepulver
-1/2tsk bagepulver
-1spsk fibersirup gold eller 2spsk fibersirup clear
-Et nip salt

*evt: 50g sukkerfri mælkechokolade fra ISIS , til overtræk; kan sagtens undlades – jeg gjorde det ikke.. Men hvis du virkelig vil have rittersport oplevelsen kan det med fordel prøves!

Fremgangsmåde:
*tænd ovnen på 170grader
1. Skær smør i små tern
2. Bland alle tørre ingredienser til kiksen sammen i en skål eller foodprocessor
3. Varm kort sirup op i micro ovnen i ca.30sek
4. Bland smør tern og sirup sammen med de tørre ingredienser – rør/ælt til en samlet “klump” / dej – hvis dejen er meget klistret – læg den da i en plastikpose og læg kort på frys i  10 minutters tid til dejen er samlet/fast
5. Rul dejen ud på en bageplade mellem to stk bagepapir – omkring 1-2cm tyk og omkring 20x20cm
6. Bag midt i ovnen til gylden – ca. 6-10min – sæt imens vand over til vandbad –
7. Når kiksen er færdig – så lad den gerne køle af på en rist
8. Mens kiksen afkøler – smelt da; chokolade, nøddesmør og kokosolie sammen til en flydende ensartet masse – over vandbadet
9. Tag en form / madkasse frem – jeg brugte en på 20x20cm – fyld en plastik pose i – hæld det halve af chokolade-/nougat massen ned i bunden af formen – bræk kiksen i passende stykker, jeg brækkede den i ca.4 – læg kiksen ned i massen
10. Hæld det sidste af massen over kiksen og fordel i jævnt lag evt. med dejskaber
11. Lad det hele sætte sig på frys – ca.60min – skær/bræk ud i passende stykker og nyd 😝

Tip: når det hele har sat sig kan du evt. smelte mælkechokolade og overtrække hele pladen eller udskære den og overstække hvert stykke – sæt derefter tilbage på frys i ca.30min – de er dog også virkelig lækre uden (-;
– Opbevar på køl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

P-snitter