Chokolade m. peauts & nougat

Mini cheesecakes

Hej allesammen! Rigtig godt påskeferie til de af jer der er så heldige “allerede” at kunne holde fri nu.. Jeg har selv først fri fra på torsdag. Du må lige følge med på siden i løbet af påskedagene, mon ikke der kommer en opskrift op på noget påskegodt 🐣🐣

Nu til denne opskrift – mini cheesecakes! Jeg har ikke særlig stor erfaring med cheesecakes; jeg har smagt det en eller to gange og har aldrig selv lavet det før. Alligevel begav jeg mig ud i det, og de smagte jo faktisk helt vildt godt! De blev også godkendt at min noget mere erfarne cheesecake spisende og elskende søster, så helt skidt var de nok ikke. Vi blev enige om at de smagte smagte en smule af mælkesnitte, og det er jo kun positivt! (-;

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  – der vil snart blive holdt en give-away på min facebook side så følg meget gerne med!

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 😉

 

12476191_10153784361616077_960935423_n
10stk
Tid: 30min + køl 

Ingredienser – bund:
– 1dl mandelmdel (affedet)
– 0,5dl kokosmel (affedet)
– 0,5tsk xanthan gum eller 3-4tsk fiberhusk (gul)
– 1tsk vaniljepulver
– Et nip salt
– 2 store tsk kakaoepulver
– 0,5tsk bagepulver + 0,5tsk natron
^Kan evt. erstattes af 1tsk bagepulver eller 1tsk natron, min erfaring er dog at netop denne kombination, giver det bedste resultat
– 50 g blødt smør
– 1 hvide
– 4spsk fibersirup clear eller 2spsk fibersirup gold
– 1dl ISIS perfect fit
– 0,5dl sukrin gold
* 1,5dl af enten den ene eller anden går også an – min erfaring er dog at perfect fit er virkelig god til småkager/kiks, den giver en perfekt sprød/sej overflade!

Ingredienser – cheesecake:
-450 g flødeost
^ jeg brugte philadelphia
– 150 g fed cremefraiche
^ jeg brugte 15% laktosefri fra Arla
– 1/4dl sødning
^ jeg brugte isis perfect fit – andet sødning ville kunne bruges smag dig frem
-2 æg
-1 stor tsk vaniljepulver
-85g mørk sukkerfri chokolade
^ jeg brugte den mørke fra ISIS

Fremgangsmåde – bund:
*Tænd ovnen på 150 grader varmluft
1. I en skål, røremaskine eller foodprocessor – bland ; Mel, sødning, salt, vaniljepulver, xanthan gum eller fiberhusk, kakaoepulver  + bagepulver og natron
2. Hvis der bruges fibersirup clear – opvarm da kort i en skål i micro ovnen ca. 1-2min, tilføj dernæst til resten – hvis der bruges gold er opvarmning ikke nødvendig
3. Skær smør i små tern og tilføj til resten
4.Tilføj hvide og ælt til en nogenlunde samlet masse – hvis den smuldre kan den også sagtens samles med hænderne
5. Tag en muffinform – smør den godt med kokosolie. Jeg brugte en af silikone for at være sikker på at de ville slipper let. Jeg tror også en “normal” form vil fungere, hvis den smøres nok!
6.Form 10 mellem store kugler – pres dem flade, nede i bunden af formen, med en ske eller dine fingre. Bag i 15min – begynd nu på ostefyldet

Fremgangsmåde – cheesecake:
1. Hak chokoladen i fine stykker
2. Med en elpisker eller røremåskine – pisk flødeost, cremefraiche, sødning og æg sammen til en tyk cremet masse
3. Vend forsigtigt chokoladestykkerne i med en dejskraber. Sæt massen på køl

Tilsidst:
1. Når bundene er færdige: skru ovenen ned på 135 grader varmluft – lad bundene køle af til de ikke er brandvarme længere
2. Når bundene er afkølet – fyld da 2 store spsk af ostemassen i hver muffinform – rør lidt da chokoladen gerne synker en smule til bunds
3. Bag i 20-25min til de har sat sig, og er mere faste
4. Stil kagerne på frys (i formen) i ca. 2 timer eller på køl i ca.4 timer, til de er blevet kolde og faste. Tag dem forsigtigt ud af formen og drys evt. med kakaoepulver inden servering – opbevar på køl

Jeg håber i kan lide opskriften (-; – Meld endelig tilbage hvad i synes om den! God bagelyst og mange påske knus fra mig <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade m. peauts & nougat