Chokoladekiks al la prince

Marcipanskaller m.peanut-/chokladefyld

Yay! Så har jeg endelig juleferie, og endda helt indtil d.04/01. Det er altså virkelig tiltrængt. På mandag skal jeg til Paris i et par dage, og derefter er det jo jul og en masse familie tamtam. Der bliver derfor nok en smule stille på bloggen, den næste uges tid eller to. Men inden jeg lukker og slukker, og nyder min ferie, skal i da ikke snydes for denne dejlige opskrift på marcipanskaller med peanut- og chokolade fyld. Jeg bagte/lavede dem i torsdags, så jeg havde lidt at give mine søde kollegaer til juleafslutning igår. De faldt i rigtig god jord, så det er nok ikke sidste gang jeg laver dem 😉

OBS: Det vil det virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her: Sukkerfri lækkeri.

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 🙂

12399139_10153587396156077_448734254_n (1)
24stk (små bidder) 
30min + køl (1time) 

Marcipanskaller – ingredienser:
– 2dl mandelmel (affedet)
-1dl kokosmel (affedet)
-100g smør
-1tsk vaniljepulver
-1 æggehvide
-2spsk fibersirup gold
– 1-2tsk mandelessens

Peanut-/chokoladefyld – ingredienser:
-3spsk chuncky peanutbutter (uden tilsat sukker)
* jeg brugte den fra urtekram
-20g smør eller kokosolie
-1dl sukrin melis
* andet sødning kan også bruges, det skal dog helst være “fin” i konsistens – vær altid opmærksom på mængden og smag til!
-1,5spsk kakaopulver (uden tilsat sukker)
-2spsk fløde
-1 nip salt
-1 nip vaniljepulver

Top:
-evt. 25g valgfrie nødder
*Jeg brugte valnødder

Fremgangsmåde:
*Tænd ovnen på 150 grader varmluft 
1. Skær smøret i små tern – lad de 30g til fyldet stå ude, så det kan blive blødt
2.I en skål eller foodprocessor; bland alle ingredienserne til marcipandejen – ælt dejen til en fast sammenhængende klump med hænderne, eller bland den i en foodprocessor
3. Jeg brugte en bageform med plads til 24 mini muffins/skaller – hvis en sådan ikke haves så gør følgende: Tag en lille klump af dejen, nok omkring det der svare til 3 store tsk, tril den nu til en rund kugle, og pres derefter te-skeen ned i dejen så der er en fordybning i midten – gentag til du har ca.24stk
4. Bag i oven i ca. 15min – hold øje og tag dem ud når de er flotte gyldne – lad dem køle på bagepladen
5. Smelt kort peanutbutter i en skål i micro-ovn, omkring 20-30sek
6. I en skål eller foodprocessor, bland eller pisk de resterende ingredienserne til fyldet sammen med peanutbutter – bland/pisk indtil en ensartet cremet masse, uden klumper
7. Fyld ca;1 stor tsk ned i hver fordybning af skallerne og top med en nød eller to
8. Put dem på et fad eller en tallerken, og lad dem sætte sig på køl i ca. 30min

Rigtig god jul fra mig 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladekiks al la prince