Cookies

Kiksekage med karamel

Jeg har ikke spist meget kiksekage i mit liv, men husker alligevel tydeligt de få gange jeg har fået det serveret, ved min farmor som barn. Det husker jeg så tydeligt fordi jeg ELSKEDE det! Og derfor begav jeg mig ud i at lave en sukkerfri og lowcarb version – som et twist tilføjede jeg et karamellag …lads os være ærlige, karamel kan kun gøre alting bedre ikke sandt? Denne kage blev ihvertfald ekstremt lækker. Det er en meget tung kage, som man kun kan spise et meget lille stykke af, så den søde tand er hurtigt tilfreds og det er jo dejligt 😉 – Da opskriften består af flere dele, og en del køle tid kan den god se en smule indviklet ud, det er den altså ikke og jeg lover dig at den vil være det hele værd! Karamellaget kan også sagtens undlades.

OBS: Det vil det virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her

 

IMG_0203
En lille form – ca.8stk
Tid: 40min + frys (3timer)

Topping:
-30g sukkefri mørk chokolade
*Jeg brugte cavalier 85%

Karamel – Ingredienser:
-30g smør
-2-3spsk. sukrin gold
* Kan erstattes af andet sødning, der kan tåle at blive smeltet (vær igen opmærksom på mængderne)
-1 spsk. fibersirup gold
-0,5 dl fløde
-Et nip salt og vaniljepulver

Fremgangsmåde – karamel:
*Tænd ovnen på 150 grader varmluft:
1. Sukrin gold og fibersirup smeltes kort ved høj varme (pas på det ikke brænder på)
2. Når det er smeltet tages det af varmen, og piskes/blandes med fløde
3. Sæt tilbage på lav varme, og tilføj smøret, et nip salt og vaniljepulver – pisk/bland til det en ensartet masse
4.Lad det stå og små boble/simre ved lav varme i mindst 40min, rør ca. hvert 10min
* Karamellen er færdig når den er blevet mere tyk og mørk – lad den blot stå og simre på meget lav varme indtil den skal bruges

Kiks – Ingredienser: 
– 1dl mandelmdel (affedet)
– 0,5dl kokosmel (affedet)
– 0,5tsk xanthan gum eller 3-4tsk fiberhusk (gul)
*Jeg vil tro at dette kan undlades, evt erstattes af 1 æggehvide
– 1tsk vaniljepulver
– Et nip salt
– 0,5tsk bagepulver + 0,5tsk natron + 1tsk eddike (røres sammen)
*Kan evt. erstattes af 1tsk bagepulver eller 1tsk natron, min erfaring er dog at netop denne kombination, giver det bedste resultat når der bages med lowcarb mel
– 50g smør
– 4spsk fibersirup clear eller 2spsk fibersirup gold
– 1dl ISIS perfect fit
– 0,5dl sukrin gold
* 1,5dl af enten den ene eller anden går også an – min erfaring er dog at perfect fit er virkelig god til småkager/kiks, den giver en perfekt sprød overflade!

Fremgangsmåde – kiks:
1. I en skål eller foodprocessor – bland ; Mel, sødning, salt, vaniljepulver, xanthan gum eller fiberhusk
2. Bland/rør evt. natron+bagepulver med eddike, og tilføj til resten
3. Hvis der bruges fibersirup clear – opvarm da kort i en skål i micro ovnen ca. 2min, tilføj dernæst til resten – hvis der bruges gold er opvarmning ikke nødvendig
5. Skær smør i små tern og tilføj til resten
6. Bland/ælt til en nogenlunde samlet masse – hvis den smuldre kan den sagtens samles med hænderne
7. Rul ud til en stor firkant på 0,5-1cm tykkelse
8. Bag midt i ovnen i ca. 6-8min – hold øje og tag ud når den er gylden
9. Når kiksen er færdig bagt- tages den ud og deles/skæres i ca. 16 små firkanter med en pizzaskære eller kniv – lad dernæst kiksene afkøle helt på bagepladen – begynd på chokolademassen mens de køler

Chokolademasse – Ingredienser:
– 150g mørk sukkerfri chokolade
*Jeg brugte 85% fra cavalier
-1dl fløde
– 2-3spsk kokosolie

Fremgangsmåde – chokolademasse:
1. Over vandbad – smelt chokolade og kokosolie til det er helt flydende
2. Rør/pisk dernæst fløden i, intil en ensarte cremet og tyk masse

Fremgangsmåde – samling:
1. I en lille form tag omkring 3-4spsk af chokolademassen og fordel i et jævnt lag i bunden af formen med en dejskraber
*Jeg brugte en lille rugbrøds-form på 12x20cm
2. Tag omkring 3-4 kiks, bræk til hvis de ikke passer helt – placer dem oven på chokolademassen
3. Forsæt indtil der ikke er mere chokolademasse og til der er omkring 3-4kiks tilbage – der skulle gerne være nok til 3 lag
– Sæt nu kagen på frys i 30min
4. Efter de 30min toppes kagen med den varme karamel, og de sidste kiks lægges ned i karamellen – sæt kagen tilbage på frys i 30min
5. Efter 30min smeltes de 50g chokolade kort i micro ovn – 10sek rør, 10sek rør, 10rør
6. Top kagen med den smeltede chokolade – fordel i et jævnt lag med en dejskraber og sæt kagen tilbage på frys til den har sat sig helt – mindst 30min
7. Når kagen har sat sig helt løsnes den i siderne – vend formen på hovedet og bank den ud på et skærebræt – Skær/bræk dernæst i mundrette bidder – jeg fik 8stk.
– Kagen kan godt opbevares og nydes direkte fra fyrs , men jeg fortrækker at lade den stå i en beholder i køleskabet – det afhænger af hvor “hård” du kan lide konsistensen, jeg fortrækker at den er lidt blød og opbevarer dem derfor på køl.

Velbekomme og god bagelyst 😉

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookies