SALTET KARAMEL COOKIES

Kanelbrød med mokkacreme

Jeg gør mig jo normalt ikke så meget i kager, men ofte mere i konfekt ligende godter. Jeg har virkelig synes, at det har været svært at ramme den rigtige krumme og konsistens på den “bradepande kage” vi kender bagt på hvedemel. Jeg har dog ENDELIG fundet frem til en rigtig godt basic sandkage opskrift, og det kom der dette mega lækre “kanelbrød” ud af! Det er virkelig en ny favorit, og klart en opskrift jeg vil arbejde meget mere med. Den skal i altså prøve, perfekt til kaffen i weekenden! 😉

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 😉

 

12834653_10153748238231077_2049141040_n
10 stk (en lille franskbrødform) 
ca. 60min (+køl) 

Ingredienser- Sandkage dej:
* Tænd ovnen på 180 grader varmluft
– 1dl mandelmel (affedtet)
– 1/2dl kokosmel (affedtet)
– 1dl sukrin gold
^ Kan erstattes af andet sødning – vær dog opmærksom på mængderne, og smag til!
– 2spsk fiberhusk (gul)
-2tsk bagepulver
-1tsk vaniljepulver
– Et nip salt
– 1/2 dl valleproteinpulver (uden smag) eller skummemælkepulver
^OBS: Hvis der ønskes en mere striks LCHF version kan dette erstattes af  1/2 profiber eller blot 1/2dl mandelmel mere – dette vil dog ikke give helt samme gode resultat
– 70 g smør (blødt)
– 4 æg
– 1dl fløde

Ingredienser- Kanelfyld: 
– 70 g smør (blødt)
– 2spsk kanel
– 1dl sukringold
^ Kan erstattes af andet sødning – vær dog opmærksom på mængderne, og smag til! 

Ingredienser- Mokkacreme:
– 50 g smør (blødt)
– 2spsk kakaopulver
-4spsk sukrin melis eller ISIS flordrys
– 1/2spsk instantkaffe (rørt ud i lidt vand)

Fremgangsmåde- Sandkage dej:
1. Pisk æg og sukrin gold til en tyk og cremet masse (æggesnaps)
2.  Bland resten af de tørre ingredienser i en skål
3. Tilsæt fløde og smør skåret i små tern; til skålen med de tørre ingredienser
4.  Brug el-piskeris eller røremaskine – tilsæt æggesnapsen lidt af gangen, mens der piskes, forsæt til en samlet kagedej – lad dejen stå og hvile mens der begyndes på kanelfyldet

Fremgangsmåde- Kanelfyld:
1. Rør/pisk kanel, sukrin gold og smør godt sammen til en samlet masse

Til sidst: 
1. Tag en lille bageform og læg bagepapir i; jeg brugte en lille franskbrødform
2. Fordel halvdelen af kage dejen i bunden af formen, dette er lettes at gøre med hænderne, fugt dem evt. en lille smule
3. Fordel kanelfyldet med en dejskraber over kagedejen
4. Fordel resten af kagedejen i et jævnt lag over kanelfyldet
5. Bag ved 180 grader i midten af ovenen i ca.30min til gylden
6. Mens kagen bager; piskes mokkacremen sammen: bland melis og kakaopulver
7. Skær smør i små tern, og rør kaffen ud i en smule lunken vand
8. Pisk sammen til en tyk, cremet og samlet masse – sæt på køl
9. Når kagen er færdig, toppes den, med den kolde creme; fordel evt. med en dejskraber eller kniv
10. Lad kagen sætte/samle sig på køl til cremen og kanelfyldet har sat sig  helt – ca. 1 time men gerne natten over

Jeg håber virkelig i vil give denne opskrift et skud, og gerne melde tilbage hvad i synes… Mon i er ligeså begejstret for den som jeg? Rigtig god bagelyst 😉 <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SALTET KARAMEL COOKIES