Chokoladekage (som vi kender den bedst)

Hvid chokolade & kokos trøffler

Jeg ELSKER kokos og især sammen med hvid chokolade – så disse delikate tøfler faldt i virkelig god jord hos….mig haha 😉  De er lette og hurtige at lave, og en virkelig lækker lille haps.

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her

IMG_0228
Ca. 10 stk
Tid: 20min + køl

Ingredienser:
– 60g sukkerfri hvid chokolade – kan fx. købes her
-20g smør
-20g kokosolie
* Du kan også vælge at bruge kun 40g smør eller kun 40g kokosolie – jeg brugte kokosolie med smag da jeg elsker smagen af kokos, den uden ville også kunne bruges
– 3spsk kokosfiber mel (fintmalet) – kan købes i de fleste større daglig’vare butikker som bilka eller føtex: af mærket urtekram
-2spsk kokosmel (revet/groft)
-2spsk fibersirup clear
*Kan undlades – evt. erstattes af lidt vand/æggehvide eller lidt mere fedtstof hvis dejen er for smuldret til at samle – de vil dog sætte sig på køl

Evt. toppings eller tilføjelser:
-Jeg valgte at pynte mine med lidt frysetørret hinbær – hvilket gav en virkelig god syrlig effekt til den ellers lidt “fede” smag. Der kan evt. også tilføjes en lille smule citron- eller lime saft så tror jeg det vil give samme gode resultat!
– Du kan også vælge at rulle dem i kokosmel (revet), dyppe dem i smeltet chokolade, tilføje lidt fint hakket nødder, eller rulle dejen om en  hel nød. Kun fantasien sætter grænser 😉

Fremgangsmåde:
1. Over vandbad: Smelt fedtstof og hvid chokolade, til helt smeltet og uden klumper
2. Tilføj nu kokosfiber mel, og kokosmel/revet kokos – rør til en samlet masse
3. Hvis dejen nu virker for smuldret/tør så tilføj evt. 1-2spsk fibersirup, en æggehvide, en smule vand, eller lidt mere smør/kokosolie (ikke smeltet) og rør til at føler du kan samle dejen til små kugler, ikke nødvendigvis trille. Hvis dejen virker for “våd” så tilføj mere kokosfibermel eller mere kokosmel/revet kokos . Husk de vil sætte sig/ samle sig på køl, lad dem stå i ca. 1 times tid eller 30min på fyrs

Rigtig god søndag, og god bagelyst <3

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladekage (som vi kender den bedst)