Chokolade med nougat og kiks (ala rittersport)

Fastelavnsboller

Nu er det jo fastelavn i morgen, og jeg følte derfor at jeg næsten måtte komme med et bud på en lowcarb og sukkerfri version. Nu er brød/kage ikke min aller stærkeste side, jeg gør mig lidt mere i konfekt agtige lækkerier. Men disse boller blev faktisk rigtig gode, så de kan klart anbefales! Jeg ved det lyder lidt sjovt med ost i sødt bagværk, men når der bruges en smagsneutral ost; så smages det slet ikke! Det binder dejen sammen, og giver en dejlig sprød krumme, ligesom den vi kender fra et traditionelt hvedebrød/boller. Ideen med ost i sødt bagværk er en jeg, for længe siden faldt over på pinterest – og vil klart prøve at arbejde mere med den slags dej i fremtiden 😉 . Fyld dem med det du bedst kan lide, jeg brugte både remonce, kagecreme og købte en sukkerfri hinbærsyltetøj.

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 😉

IMG_0319

10stk
20min 

Ingredienser – bolledej:
– 250g smagsneutral ost – helst revet mozeralla
– 50g surmælksprodukt – fx. creme fraiche, græsk yougurt eller flødeost
– 100g smør
– 12spsk mandelmel
-4spsk kokosmel eller sesmanmel
*Mere mandelmel kan også bruges!
-2spsk pofiber
-1spsk fiberhusk
-2spsk sødning – jeg brugte sukrin gold
-2tsk bagepulver
-1tsk vaniljepulver
-2 æg

Ingredienser – kagecrem:
-1æg
-3hvider
-1/2 tsk vanilje
-2dl fløde
-1spsk xtahna gum eller 2spsk fiberhusk

Ingredienser – remonce:
-50g smør – blødt
-50g sukkerfri marcipan – fx fra ISIS
-50g sødning
*Jeg brugte sukrin gold – andet kan sagtens bruges, smag dig frem
-1/2 tsk kanel
*Kan undlades

Fremgangsmåde – boller:
*Tænd ovnen på 175grader
1.Riv osten helt fint – er den købt revet – så kør den gerne endnu finerer i en foodprocessor
2. Bland alle de tørre ingredienser sammen
3. Smelt smør i en gryde
4. hæld den varme smør ned til osten og hæld så det ned til de tørre ingredienser
5. Tilsæt surmælksprodukt og æg; bland/ælt det hele godt sammen – jeg brugte en foodprocessor til at køre dejen helt sammen
6. Varm dejen 1 min i micro-ovn, ælt og varm 1min igen – dette smelter osten og gør derfor dejen mere smidig og lettere at arbejde med – hvis dejen ikke skal bruges med det samme så varm den igen 1min inden den bruges
7. Form 10 boller – prik/udhul dem i midten og fyld 2tsk af dit ynglings fyld i hvert hul
8. Bag i 15min – lad dem køle og pynt dem evt. med glasur lavet på sukrin melis tilsidst

Fremgangsmåde – kagecreme:
*Brug el-pisker
1. Pisk æg, hvider, vanilje, fløde og sødning godt sammen i en gryde
2. Tilsæt fiberhusk eller xanthan gum lidt af gangen, mens der stadig piskes – pisk indtil ensartet uden klumper
3. Varm kort cremen op til kogepunktet under omrørning og sæt derefter på køl eller frys til den skal bruges

Fremgangsmåde – remonce: 
Pisk/rør det hele sammen til det er godt blandet og uden klumper

Jeg håber i kan lide opskriften, meld endelig tilbage hvad i synes, og spørg hvis der er noget i er i tvivl om! Skriv også gerne hvis du har en bestemt lækkeri/dessert du synes jeg skal lave – god weekend og god fastelavn i morgen :-*

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade med nougat og kiks (ala rittersport)