Let & hurtig kransekage

Cookies

Jeg ELSKER bare en rigtig god amerikansk chokolade cookie, NAMNAM!!! Den perfekt cookie skal helst have sprød/sej kant og overflade men samtidig have en dejlig blød midte. Til mit held var det lige præcis hvad denne cookie fik, de smager helt som de originale cookies selvom de er både lowcarb og uden sukker, så jeg er ellevild! Det er slet slet ikke sidste gang jeg laver dem, og så tager de kun omkring 20min lige at bikse sammen og bage 🙂

OBS: Det vil det virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her: Sukkerfri lækkeri.

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 😉

IMG_0192
12 store cookies eller 24 små cookies 
Tid: 20min

Cookies – ingredienser:
– 1dl mandelmdel (affedet)
– 0,5dl kokosmel (affedet)
– 0,5tsk xanthan gum eller 3-4tsk fiberhusk (gul)
*Jeg vil tro at dette kan undlades, evt erstattes af 1 æggehvide
– 1tsk vaniljepulver
– Et nip salt
– 0,5tsk bagepulver + 0,5tsk natron + 1tsk eddike (røres sammen)
*Kan evt. erstattes af 1tsk bagepulver eller 1tsk natron, min erfaring er dog at netop denne kombination, giver det bedste resultat når der bages med lowcarb mel
– 50g smør
– 4spsk fibersirup clear eller 2spsk fibersirup gold
– 1dl ISIS perfect fit
– 0,5dl sukrin gold
* 1,5dl af enten den ene eller anden går også an – min erfaring er dog at perfect fit er virkelig god til småkager/kiks, den giver en perfekt sprød overflade!
– 40g Sukkerfri chokolade
*Jeg brugte 85% fra cavalier

Fremgangsmåde:
*Tænd ovnen på 150grader varmluft
1. I en skål eller foodprocessor – bland ; Mel, sødning, salt, vaniljepulver, xanthan gum eller fiberhusk
2. Bland/rør evt. natron+bagepulver med eddike, og tilføj til resten
3. Hvis der bruges fibersirup clear – opvarm da kort i en skål i micro ovnen ca. 2min, tilføj dernæst til resten – hvis der bruges gold er opvarmning ikke nødvendig
5. Skær smør i små tern og tilføj til resten
6. Bland/ælt til en nogenlunde samlet masse – hvis den smuldre kan den også sagtens samles med hænderne
7. Hak chokoladen i grove stykker og ælt tilsidst med hænderne chokolade godt ind i dejen
8. Form/tril 24 små kugler eller 12 mellem store kugler – pres dem flade med en ske – de vil fylde ud og blive store når de bager!
9. Bag midt i ovnen – ca. 6-9min – hold øje og tag dem ud når de er hævet, og flotte gyldne!

OBS: Lad dem afkøle helt på bagepladen før der flyttes på dem – de samler sig og bliver sprøde når de er afkølet. Nyd dem helst helt nybagte, det er her de har den bedste konsistens! Opbevar dem i en lufttæt kagedåse eller beholder.

IMG_0194

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let & hurtig kransekage