Sukkers påvirkning af kroppen

Chokoladesnitter m. mokkacreme

Jeg kan faktisk ikke lide kaffe, ihvertfald ikke at drikke det. Jeg er dog begyndt rigtig godt at kunne lide lækkerier med kaffesmag, helst sammen med chokolade også. Smagen af kaffe og chokolade er altså bare et hit . Her kommer mit bud på lækre chokoladesnitter med mokkacreme, hvor de to netop spiller rigtig godt sammen.

*Hvis du er ny i dette og ikke helt kan overskue min ingrediensliste, så læs min guide her – god fornøjelse! 🙂

DSC_0171
ca. 8 Stk
Tid: ca.20min + køl

Chokolade snitter m. mokkacreme:

Bund/dej:
– 50g mandelmel (fedtreduceret)
-1 spsk profiber el. 1/2 spsk fiberhusk (gul)
– 1/2 tsk bagepulver
-30g sukrin gold eller andet sødning
*Vær opmærksom på evt. ændring af mængden
-3 æg
-50g sukkerfri mørk chokolade el. 1 stor spsk god sukkerfri bage-kakao
* Jeg brugte ISIS mørk chokolade
-2 eller 3 spsk vand
* Bruges der kakao tilføjes 3spsk vand, bruges der chokolade tilføjes der 2spsk

Fremgangsmåde – bund/dej:
Start med at tage smøret ud af køleskabet, så det er blødt til når det skal bruges
1. Tænd ovnen på 200 grader
2. Bland mandelmel, profiber/fiberhusk og bagepulver sammen i en skål
*Tilføj også kakao hvis dette bruges
3. Del blommer og hvider i to skåle – hver for sig
4. Pisk æggeblommer og sødning luftigt
5. Pisk hviderne stive – så skålen kan vendes på hovedet 😉
* Hvis der bruges chokolade – smelt det i micro-ovn, 20sek rør, 10sek, rør
6.  Bland de tørre ingredienser med æggemassen
7. Tilføj vand – og eventuel chokolade
8. Rør/vend med hviderne
9. Smør dejen ud i et jævnt lag på en bageplade, med bagepapir – dejen skal kunne dække ca. halvdelen af bagepladen
10. Bag nederst i ovnen i 10-15min – den skal kun lige have lov at sætte sig
11. Lad den afkøle helt

Mokkacreme:
-80g blødt smør
-40g sukrinmelis eller andet sødning
* Vær opmærksom på evt. ændring af mændgen
– 1tsk god kaffe, blandet med 1/2 dl vand
– 2 æggeblommer

Fremgangsmåde – mokkacreme:
1. Pisk/rør det hele sammen til en ensartet cremet masse
2. Når kagen er afkølet helt, deles den i to lige store dele
3. Fordel halvdelen af cremen på den ene bund, og læg derefter den anden bund ovenpå
4. Fordel det sidste af cremen på toppen af kagen
5. Sæt kagen på køl til cremen har sat sig- ca.30min

DSC_0176

Jeg håber i vil nyde disse lækre snitter, de er ekstra gode på en regnfuld søndag eftermiddag 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkers påvirkning af kroppen