Peberkagehus

Chokoladekiks al la prince

Så er det allerede mandag igen… øv! Men derfor kan man jo stadig godt forkæle sig selv med lækkerier, især når de både er sukkerfri og lowcarb. Jeg bagte igår disse dejlige kiks/småkager. De er hurtige lige at bikse sammen og bage. Jeg fyldte dem efterfølgende med en lækker chokoladecreme! Jeg elsker altså bare “prince”kiks, og ville derfor prøve at at lave noget der minder om, og de blev altså bare virkelig lækre. Kiksen blev dejlig sprød, og kan sagtens spises alene, uden creme også, men at fylde dem gjorde dem blot endnu bedre – jeg tænker at at eksperimenterer mere med denne “småkage-/kikse-dej” da det alt i alt, var en virkelig god standartdej. Man ville derfor kunne tilsætte, eller fylde dem med alverdens lækre ting. Det er ihvertfald ikke sidste gang, jeg arbejder med den dej 😉

OBS: Det vil det virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her: Sukkerfri lækkeri.

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 🙂

P1015870
ca.16 stk chokoladekiks eller 32 småkager:

Ingredienser – småkage-/kikse-dej:
-1dl kokosmel (affedtet)
– 2 dl mandelmel (affedtet)
-100g smør (kold)
-3spsk fibersirup gold eller 6spsk fibersirup clear/IMO
-1,5 dl perfect fit (ISIS)
* Både sirup og perfect fit, kan erstattes af andet sødning, fx. sukrin gold – vær dog altid opmærksom på eventuelle ændringer i mængderne
– 1/2tsk xanthan gum eller 4tsk fiberhusk
– 1 knivspids potaske eller 1tsk bagepulver + 1tsk eddike
-1/2 sammenpisket æg
* Hvis der bruges 6spsk IMO/fibersirup clear undlad da æg – da dejen ellers vil blive for klistret
-1 nip salt
-1,5tsk vaniljepulver

Ingredienser – chokoladecreme:
-50g smør (blød)
-2spsk kakaoepulver (sukkerfri)
-3spsk fløde
-1 dl sukrin melis
-Et nip salt
-Et nip vaniljepulver

Fremgangsmåde:
*Tænd ovnen på 150 grader – varmluft
1. I en skål eller foodprocessor – bland alle de tørre ingredienser: undtagen potsake eller bagepulver
2. Skær smøret i små tern, og sammenpisk et æg – tilsæt nu begge til de tørre ingredienser
3. Rør potaske eller bagepulver sammen med 1tsk eddike til opløst – held ned til resten
4. Bland det hele til en samlet dej/klump i en foodprocessor, eller ælt sammen med hænderne
5. Rul nu dejen ud, evt. mellem to stk bagepapir, eller bagepapir nederst og en plastikpose øverst – rul dejen ud til ca. 1/2cm tykkelse
*Hvis dejen er lidt for klistret – læg den da kort på frys i 10-15min
6. Stik nu dejen ud med dine ynglings forme
7. Bag i ovnen ved 150 grader i ca. 10min – eller til gyldne
8. Imens kagerne er i ovnen laver du cremen: skær smør i tern og bland blot alle ingredienser i en skål. Rør godt sammen til en glat/cremet mase – der kan også bruges en blender eller foodprocessor – sæt på frys indtil kagerne er færdige ca.5-10min – den skal bare lige afkøle og sætte sig en smule.
9. Tag kagerne ud når de er gyldne (ca.10min) – Lad dem afkøle helt på en bageplade!
10. Smør de afkølede kager med ca. 1tsk cokoladecreme, og top med endnu en kage
-NAMNAMNAM – sukkerfri, lowcarb og ekstremt lækre chokoladekiks!
* Jeg ved ikke hvor længe chokoladekiksene kan holde sig, jeg spiste dem dagen efter og de var stadig rigtig lækre – opbevar dem i en lufttætbeholder.

P1015869

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peberkagehus