Snaskede chokolade & karamel brownies

Chokoladekage (som vi kender den bedst)

Denne kage smager som navnet indikerer af en “helt almindelig” chokoladekage, a la dem man altid fik i folkeskolen, når folk havde kage med. Det gør den nu ikke mindre god, alle elsker vel en god chokoladekage? og det bedste er som altid at denne både lowcarb og helt sukkerfri. Derudover er der et hav af muligheder for at ekspimenterer med dejen og pifte den mere op. Jeg tilføjede selv en rest hvid chokolade, men der er jo et hav af muligheder, jeg tænker fx; Peanutbutter, saltkaramel, kiks eller nødder kunne være lækkert! (-;

OBS: Det vil virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side og følger mig på instagram – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her:  facebook eller instagram  

  • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her

Ca.12-15stk – en lille bradepande 20x20cm
Tid: 40min + køl 

Ingredienser:
-80g mandelmel (affedet)
*jeg vil tro “alm” mandelmel eller affedet kokosmel også kan bruges
-1/2tsk salt
-2spsk kakaopulver
-2tsk bagepulver
-1tsk vaniljepulver
-evt; 1tsk instant kaffe
-120g smør
*noget af smøret kan evt. erstattes af kokosolie
-3 æg
-80g sukrin gold og 2spsk fibersirup gold
*Fibersirup gold kan evt erstattes af ydeligere 20-30g sukrin gold eller 4spsk fibersirup clear – derudover kan alt sødning erstattes af andet sødning, husk blot at smage dig frem til den rette mængde!
-100g sukkerfri mørk chokolade
*jeg brugte 85% fra cavalier
-Ydeligere 100g sukkerfri chokolade – her kan både bruges; hvid-, mælke- eller mere af den mørke – jeg brugte som sagt en sukkerfri hvid chokolade – købes fx: her

Evt. Topping eller tilføjelser:
-30g sukkerfri valgfri chokolade (smeltet og brugt som glasur)
-Glasur lavet på sukrin melis og evt. Kakaopulver
– 30-40g nødder
– Peanutbutter evt. Smeltet og blandet med lidt sødning
– Frostning – fx lavet på smør eller smøreost og sukrinmelis
Prøv dig frem, kun fantasien sætter grænser 😋😋

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175grader
1. Mix “mel”, salt, bagepulver, og kakaopulver i en skål for sig
2. Over vandbad; smelt smør (evt kokosolie) og 100g af den mørke chokolade (hakket) – til helt smeltet og uden klumper
3. Pisk æg sammen med; vanilje, sødning, og evt. Kaffe
4. Pisk choko/smør blandningen i æggeblandingen – lidt af gangen; til en ensartet samlet masse
5. Hæld de våde ingredienser ned til de tørre – pisk/rør godt til samlet, cremet og uden klumper
6. Hak yderligere 100g af en valgfri sukkerfri chokolade (jeg brugte hvid) og vend det i dejen – hvis der bruges nødder tilføjes de også nu
7. Bag i ca. 25min – top evt med smeltet sukkerfri chokolade eller et af de andre forslag; lad den stå i køleskabet og køle helt af/sætte sig før den skæres ud – mindst en times tid men rigtig gerne natten over (så virker den lidt mindre tør)

Rigtig god weekend, og god bagelyst 🍥🍥👍👍☺️☺️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snaskede chokolade & karamel brownies