Marcipanskaller m.peanut-/chokladefyld

Chokolade macarons

Så er jeg tilbage! Hjemvendt fra Paris, samt veludhvilet oven på juledagene og en masse famillie tamtam. Derfor har jeg endelig haft tid til, igen at stå i køkkenet,  hvilket jeg må indrømme at jeg har savnet! Selvom om der ikke engang er gået to hele 2 uger 😉
Anyways; I Paris blev jeg meget inspireret. Der er ingen tvivl om at Frankrig er et land med en MEGET sød tand. Der er små bagerbutikker fyldt med flotte kager på hvert et gadehjørne,  og derudover et hav af små special-butikker, der sælger hjemmelavet fyldte chokolader, fransk nougat og ikke mindst den franske specialitet macarons. Derfor bestemte jeg mig ret hurtigt for, at netop disse måtte være mit næste projekt. Problemet med disse er at de er kendt som kagernes “diva. Det kræver nemlig en del præcision, og øvelse for at opnå, både den helt rigtige smag, konsistens, og udseende. Jeg valgte alligevel at prøve, velvidende om at den nok ikke ville sidde i skabet første gang. Jeg har ladet mig fortælle at man ofte skal have øvet sig 0p til 1o-20 gange før man har knækket koden på de helt rigtige macarons. Om jeg nogensinde knækker den, og finder den perfekte opskrift på en sukkerfri og lowcarb marcaron, ved jeg nu ikke….men indtil da synes jeg nu stadig at denne opskrift blev ret vellykket – smagen, og konsistensen kommer meget tæt på de orginale, udseende ikke helt – men øvelser gør mester, og det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver. Indtil da vil jeg ihvertfald dele denne opskrift med jer.

OBS: Det vil det virkelig betyde meget for mig, hvis i inden, i begynder på denne dejlige opskrift, lige går ind og “liker/synes godt om” min facebook side – på den måde kan i følge med i alt hvad jeg laver, hvornår der er nye opskrifter oppe og ligende. Og så er jeg sikker på at mine opskrifter når ud til jer – findes via linket her: Sukkerfri lækkeri.

 • Hvis du ikke helt kan gennemskue ingredienslisten – så læs min guide her – der er alt du behøver at vide. Hvis du er i tvivl om en bestemt ingrediens, kan den også slås op her 🙂

IMG_0185

12stk – (når de er samlet – 24 hver for sig) 
Tid: ca.40min + køl

Dej – ingredienser: 
– 43g mandelmel (hjemmelavet, eller købt – ikke affedtet)
– 5g kakaopulver
– 40g æggehvide
– 70g Sukrin Melis
* Eller andet sødning – det skal blot være “fin” i konsistens – man kunne fx. køre sukrin gold fint i en kaffekværn
– 25g sukrin eller sukrin gold
*Andet sødning kan bruges – det skal bare have konsistens som “rigtig” sukker

Peanutfyld – ingredienser:
– 100g peanutbutter
*Jeg bruge den fra urtekram – den er uden tilsat sukker
– 70g lys sukkerfri chokolade
*Jeg brugte den fra ISIS
– 30g sukkerfri mørk chokolade
*Jeg brugte cavalier 85%
– 1spsk fibersirup gold eller 2spsk fibersirup clear/IMO
*Kan undlades og erstattes af anden sødning
– 2spsk sukrinmelis eller ISIS perfect fit
* Anden sødning kan også bruges – HUSK blot at smage til

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
2. Derefter til piskning af hviderne – dette er nok det vigtigste ved at lave maconros, og det er ofte her det går galt! Mig selv inklusiv. Bland hviden med de 25g sødning i en skål; med en elpisker, pisk først i 3min ved medium, derefter i 3min ved medium/high, og tilsidst 4min ved højeste hastighed. Der er pisket nok når massen er stiv, luftig, men samtidig også cremet og tyk – du er ved at være der når blandingen danner små bløde toppe.
3. Bland mandelmel med kakaopulver og de 70g sødning – si blandingen mindst 2 gange for at være sikker på den er uden klumper – dette gælder især hvis du selv har smuttet og kværnet mandlerne.
4. Hæld de tørre ingredienser ned til hviderne – vend med en dejskraber – der må ikke røres/piskes – blod vendes. Bliv ved indtil massen er blandet, cremet, glat og tyk. Du skal ca. vende massen 35-40 gange – brug siderne af skålen.
5. Put massen i en sprøjtepose med rund tyl – sprøjt massen ud på en bageplade ca. 24 små cirkler på str med en 5 krone – lad dem stå på bagepladen 30min og “lufttørre” inden de bages
6. Bag midt i oven mellem 12-15min – oven varmer hvidt forskelligt – de er færdige når de er gyldne og samtidig faste når du trykker på dem. Lad dem køle helt af
7. I en foodprocessor eller skål, bland alle ingredienserne til fyldet og pisk/blend; til du har en ensartet, glat og cremet masse – fyld i en sprøjte pose (ligemeget hvilken tyl)
8. Når kagerne er kølet – fyldes de med fyldet og toppes med endnu en kage – stil dem derefter på køl i en kagedåse – gerne natten over. Dette gør at fyld og kagerne bliver mere “smelte”  sammen. Opbevar derefter blot i kagedåsen, som normalt.

Jeg håber i vil give denne opskrift et forsøg, selvom den kræver en del præcision! Jeg vil personligt serverer mine i morgen til nytår, som små hapser; istedet for en tung dessert – de er perfekte til nytår hvor man næsten ikke har plads til mere, efter både forret, hovedret og alkohol 😉 – Og så kan de jo varieres på et hav af måder. Ellers vil jeg bare genre ønske jer alle et god nytår, og takke jer for at i gider følge med.

2

 • Sara

  Ej tusind tak. Det er endelig lykkes for mig at lave nogle gode bunde! Lavede chokolade ganache og puttede imellem. Mums.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Skyum-Jensen

   Hvor dejligt at høre Sara! Ja det kan altså være svært med de helt rigtig bunde – jeg kan stadig bøvle meget med den 😉
   Dejligt at det lykkedes for dig og at du kunne lide opskriften!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marcipanskaller m.peanut-/chokladefyld